Юбилейният iPhone се очаква да предложи съвсем различен дизайн и много по-добър хардуер, в сравнение със своите предшественици. В интернет се появиха схеми, разкриващи какви промени ще видим в iPhone 8. Чертежите са oт фабрика на Foxconn, които са натоварени с производството на дългоочаквания смартфон. Устройството ще разполага с 5.8-инчов OLED дисплей, който е покрит и от 2.5D стъкло. Предната камера ще има 3D скенер, който може да разпознава лицата на потребителите. 

 

 

Според непотвърдена информация Apple изпитват проблеми с производството на този компонент, което може да доведе до отлагането на премиерата на iPhone 8. Трябва да отбележим, че това ще е първата сериозна промяна в дизайна на iPhone в последните три години. От PhoneArena информират, че страничните бутони няма да са механични, което означава, че няма да можете да ги натискате, както досега. Вместо това ще усещате хаптична обратна връзка, когато усилвате силата на звука. TouchID сензора ще бъде вграден в самия дисплей.

 

 

Характеристика, която не се поддържа от нито един смартфон с Android на пазара. В задната част има два камера сензора, които са разположени във вертикална посока. Новите данни разкриват, че дисплея на iPhone 8 няма да е извит от двете страни, както се очакваше досега. Въпреки това юбилейния смартфон почти няма да има рамки около дисплея, което ще допринесе за елегантния дизайн. По този начин Apple се надяват да се конкурират по-успешно с новите модели на LG и Samsung. 

 

Вижте как камерата на iPhone 8 ще поддържа добавена реалност