Foxconn вече разкриха плановете си да придобият официaлно японския производител Sharp, който изпитва сериoзни проблеми в индустрията през последните няколко тримесечия. Базираната в Тайван компания също така възнамерява да редуцира финансовите параметри на своята оферта с приблизително $900 млн., разкрива най-новата информация в японските медии. Припомняме ви, че Foxconn в последния момент блокираха разговорите за осъществяване на тази сделка, като причината за това бяха, че нейните финансисти са открили наличието на непознати досега пасиви на Sharp, информира Reuters. 

 

В момента компанията се притеснява от бъдещи финансови загуби, които могат да бъдат провокирани от влошаване на приходите на Sharp за настоящата фискална година, която приключва на 31 март. Все пак Foxconn ще се придържат към първоначалния си план да изкупят две трети от акциите на японския производител, но ще намалят цената, която ще дадат за всяка от тях, в сравнение с планираната досега стойност. Бордът на директорите на Sharp ще се събере на извънредна среща, на която ще бъде обсъждана новата оферта на Foxconn, като се очаква това да се случи до края на настоящия месец.

 

Идеята на Sharp е да издаде нови акции на обща стойност от $4.4 млрд., с които да предостави две трети от капитала си на Foxconn, които ще спазят предварителните споразумения, за да придобият тези акции. Финансовите документи показват, че "новите" задължения на Sharp могат да достигнат нива от приблизително $3 млрд., което е принудило Foxconn да преразгледат своето предложение. В заключение ще отбележим, че вероятно в следващите няколко седмици ще разберем повече детайли за крайната цена, която тайванския производител ще плати, за да придобие основния пакет от акции на Sharp.

 

Вижте Sharp се съгласиха да бъдат купени от Foxconn за $6.2 млрд.