Foxconn е най-големият производител на компоненти за електронни устройства в индустрията. Компанията си партнира с всички водещи имена в технологичния сектор. Тайванският гигант вече придоби Sharp и постоянно търси начини как да разширява своя бизнес. Oт Reuters информират, че Foxconn са се съгласили да увеличат своята инвестиция в австрийскaта IT компания S&T AG.

 

Припомняме ви, че досега компанията притежаваше 10% от нейните акции. Новата инвестиция ще увеличи този дял до 29.4%. В официално изявление от S&T потвърдиха тази информация и разкриха, че ще използват този капитал, за да купят на свой ред акции в германския производител на компютри Kontron. Според данните след тази транзакция те ще разполагат с още 29.9%.

 

На този етап нито една от трите компании не пожела да разкрие детайли за финансовите измерения на тези споразумения. Все пак те изразиха увереност, че заедно имат потенциала да се превърнат в глобален лидер в популяризирането на платформата Интернет на нещата. За целта Foxconn, S&T и Kontron ще използват съвместно иновативните си технологии. 

 

Вижте как Foxconn ще произвеждат OLED дисплеите за бъдещите смартфони iPhone