Foxconn вече започнаха да автоматизират производствените линии в своите фабрики на територията на Китай. Самият проект ще се реализира на три отделни етапа, като последният предвижда всички хора в тях да бъдат заменени от роботи. Данните за тази идея бяха потвърдени лично от главния мениджър на Automation Technology дивизията, който се казва Дай Жиа-пенг, информира Digitimes. Първата фаза предвижда въвеждането на машини в онези дейности, които се считат за опасни за човешкото здраве.

 

Втората фаза е свързана с автоматизирането на цели производствени линии, което ще намали броя на роботите използвани от Foxconn в тях. При последната част много малко хора ще работят във фабриките главно в сферата на логистиката и инспекцията на продуктите. Някои от производствените съоръжения на Foxconn вече са във втора или трета фаза. В момента компанията използва приблизително 40 хил. собствени робота, които се казват Foxbots.  Teхният брой ще продължи да се увеличава през следващите години. 

 

Оказва се, че Foxconn са в състояние да създават около 10 хил. подобни машини на година. Компанията разработва не само промишлени роботи, но и такива, които да предоставят медицинска помощ. Foxconn потвърдиха, че 10 продуктови линии са напълно автоматизирани. В това число влизат фабрики за производство на компютри, лаптопи и LCD монитори. Предстои да видим колко време ще е необходимо на Foxconn да автоматизират напълно всички свои фабрики в Китай.

 

Вижте Foxconn ще произвеждат бъдещите смартфони на Nokia