Fortnite e популярна игра в жанра Battle Royale, която има милиони активни потребители всеки ден. Заглавието се разработва от Epic Games и предизвика невероятен конфликт между компанията и Apple. Съдебният спор между двете страни продължава и също така вече включва и Google.

Необичайната ситуация, обаче доведе до изтегляне на Fortnite от App Store, което не позволява на устройствата с iOS да могат да инсталират играта. Собствениците на Android смартфони могат да преодолеят това ограничение, като дръпнат Fortnite директно от уеб сайта на разработчиците. Добрата новина е, че потребителите вече имат още една възможност да се забавляват с популярната игра.

NVIDIA GeFroce Now е услуга за стрийминг на игри, която стартира бета тестове с Fortnite. Голямото предимство е, че платформата може да се използва, както за Android, така и от iPhone. За да се възползвате е необходимо да стартирате стрийминг услугата от браузъра Safari, съобщавa ТheVerge.

 

 

Toва е единственият начин, по който Apple позволява достъп до платформи като Google Stadia и xCloud в своята мобилна екосистема. Трябва да отбележим също, че Fortnite за устройствата с Android представлява директно копие на десктоп версията. В същото време заглавието в NVIDIA GeForce Now се разработва от Epic Games именно с идеята да е оптимизирано за мобилни устройства.

Бета програмата на Fortnite е налична за ограничен брой потребители, но е важна крачка напред, която ще позволи на повече хора да се забавляват с играта oт iPhone и iPad. Все още няма данни колко дълго ще продължат тестовете, но се работи усилено над интеграцията между експерти на NVIDIA и Epic Games.

В заключение ще отбележим, че геймърската платформа може да се изпробва безплатно, но има и премиум версия с повече екстри.

 

Още от Digital: Ще се върне ли скоро Fortnite в магазина за приложения на Apple