Formula E продължава да набира все по-голяма популярност с всеки изминал сезон. Интересната надпревара с електрически болиди привлича вниманието не само на любителите на високите скорости. Броят на водещите производители в автомобилната индустрия, които проявяват желание да участват във Formula E се увеличава. В това число можем да добавим гиганти като Mercedes-Benz и Porsche, което също допринася за огромния интерес към състезанията от календара на Formula E.

 

Представителите на международната автомобилна федерация FIA също отчитат прогреса на този формат. Именно заради това предстоящия сезон във Formula E ще бъде първият, който се провежда със статут на световно първенство за електрически автомобили, съобщава Engadget. Oт една страна това е признание за популярността на надпреварата, но също и за инвестициите, които правят отборите участници. Любопитното, че сега единствено Formula 1 има World Championship статут.

 

 

Със сигурност важна роля за това решение на FIA оказва и участието на все повече водещи производители на автомобили. Едва ли Formula E скоро ще измести Formula 1 като най-гледаното автомобилни състезание. Въпреки това формата грабва вниманието на все повече фенове и се утвърждава като предпочитана алтернатива на Formula 1. В заключение ще допълним, че новия сезон стартира със Santiago E-Prix на 18 януари.

 

Още от Digital: Formula 1 става екологична до края на 2030г.