Huawei се наслаждават на впечатляваща популярност в родината си, което позволява на компанията да компенсира ограниченията от търговските санкции на САЩ. Китайският гигант разчита на разнообразно портфолио от продукти различни ценови класове, за да разширява влиянието си. 

Основен акцент за мобилната им стратегия са смартфоните, но Huawei предлагат още смарт часовници и фитнес гривни с иновативен дизайн и атрактивни цени. Вече се работи над ново устройство, което ще наследи Huawei TalkBand B5, чиято премиера бе преди две години.

Компанията също така планира да представи фитнес гривната на специално събитие, което ще се проведе на 30 юли, съобщавa GizmoChina. Бъдещите собственици на Huawei TalkBand B6 ще могат да се възползват от предимствата на по-голям и по-добър дисплей в новия модел.

Според данните устройството ще предложи 1.53-инчов AMOLED екран с гъвкав форм фактор. 

 

 

Другото съществено подобрение, което ни очаква в TalkBand 6 ще бъде интеграцията на Kirin A1 процесора. Тази архитектура намира място в умни часовници като Huawei Watch GT 2 и Watch GT 2e. 

Новата фитнес гривна ще е базирана на Bluetooth 5.2 технологията, която увеличава обхвата за безжично свързване до 150 метра, съобщава GizmoChina. Потребителите ще могат бързо да зареждат устройството, чрез USB Type-C конектор.

Техническите спецификации на Huawei TalkBand 6 ще включват още сензор за сърдечния ритъм, SpO2 модул, но също опция за следене на качеството на съня и Xiaoyi AI асистента с искуствен интелект. 

Потребителите ще имат опция на избор между три конфигурации на устройствата, които ще са достъпни в четири различни цвята. Остава да разберем каква ще е цената на Huawei TalkBand 6.

 

Още от Digital: Каква е разликата между смарт часовник и фитнес тракер