Fitbit е производител, който е известен със своите достъпни фитнес тракери. Компанията планира да разшири своя бизнес и да се превърне в по-влиятелно име в пазара на смарт часовници. Fitbit проявяват интерес към купуването на Pebble. Според непотвърдена информация цената на тази сделка ще е между $34 млн. и $40 млн. Придобиването най-вероятно ще сложи край на бранда Pebble. Основната причина за желанието на компанията да продадат своя бизнес на Fitbit са финансови проблеми. 

 

Последният доклад на IDC показва, че смарт часовниците са отчели с 52% по-малко продажби на годишна база през третото тримесечие на 2016г., информира VentureBeat. Pebble са изправени пред ожесточена конкуренция на водещите технологични компании като Apple, Samsung, LG, Motorola, Аsus и др. Само преди няколко месеца Pebble уволниха 15% от своя персонал в опит да подобрят своето финансово състояние. Вероятно не знаете, но тя представи първия си смарт часовник приблизително две години преди Apple да пусне своя първи модел в тази пазарна ниша. 

 

Любопитен факт е, че Pebble вече получиха поне две оферти за придобиване от други компании. През лятото на миналата година те отхвърлиха предложение от Citizen на стойност от $740 млн., което е почти 20 пъти по-ниска стойност от сделката с Fitbit. В началото на 2016г. Intel отправиха предложение за купуването на компанията в размер на $70 млн. Всички тези данни по най-добър начин показват как намалява пазарната капитализация на Pebble през последните месеци.

 

Вижте защо 2016г. ще е годината на смарт часовниците и евтините фитнес гривни