Мozilla вече разкриха детайли за новия браузър Firefox Quantum, като потребителите вече могат да го изтеглят на своите устройства. Компанията се е погрижила да осигури редица подобрения свързани предимно със скоростта, както и с оптимизиране на системите ресурси. Firefox Quantum всъщност е представен като Firefox 57 и според данните е два пъти по-бърз от версия на уеб браузъра от преди шест месеца, информира Engadget.

 

 

Firefox Quantum работи с интерфейс, който е по-изчистен и оптимизиран за дисплеи с висока разделителна способност. Новият уеб браузър ще показва при всеки отворен раздел препоръчвано съдържание от Pocket и икони за достъп до най-често посещаваните уеб сайтове. Firefox Quantum също така е базиран на по-добра система за управление на прозорците и нов Multi-Core CSS Engine, които също допринасят за бързата скорост.

 

Mozilla твърдят, че Quantum намалява използването на системни ресурси с около 30%, спрямо Google Chrome. Няма да е пресилено да кажем, че новата версия е най-сериозната промяна във Firefox от години насам. Компанията се надява с Quantum да разшири значително своя пазарен дял, който сега е 13.1%. Ако искате да изпробвате сами Quantum вече можете да го изтеглите за Windows, Mac и Linux. 

 

Вижте пет начина да направим Mozilla Firefox по-сигурен браузър