Qualcomm официално обявиха, че са се разделили със своя главен финансовия директор, Джордж Дейвис. Причината е, че той ще продължи своята кариера в друга голяма технологична компания, а именно Intel. Припомняне ви, че Джордж Дейвис оглави финансовия отдел на Qualcomm още преди шест години и също така бе член на борда на директорите. Компанията вече назначи Дейвид Уайс за временен финансови директор, докато не се проведе конкурс за назначаването на постоянен кандидат за позицията. 

 

Tрябва да отбележим, че това е един от най-опитните служители в структурата на компанията. От Qualcomm потвърдиха, че назначението влиза в сила с незабавен характер и благодариха за всеотдайната работа на Джордж Дейвис. В същото време Intel обявиха, че в качеството си на финансов директор ще отговаря пряко за работата си на главния изпълнителен директор, Боб Суан, съобщава Reuters. Шефът на Qualcomm също потвърди за тези структурни промени и пожела бъдещи успехи на Джордж Дейвис.


 

По този начин Intel слагат край на търсенето на главен финансов директор, тъй като този пост е вакантен, след като Боб Суан бе избран за изпълнителен директор в началото на 2019г. Любопитен факт е, че Бон Суан и Джордж Дейвис вече са работили заедно преди години, когато са част от американския производител на полупроводници Applied Materials Inc. Oстава да се въоръжим с търпение преди да разберем кой ще бъде избран за постоянен наследник на Джордж Дейвис като шеф на финансите в Qualcomm.

 

Oще от Digital: Apple, Huawei, Intel, MediaTek и LG срещу Qualcomm - кой ще спечели войната за патенти