Вече ви информирахме, че браузърът Microsoft Edge е достъпен за смартфоните с Android и iOS. В последните няколко седмици потребителите можеха да тестват Preview версия на браузъра на мобилното устройство и да споделят мнението си. През този период компанията проведe серия от тестове в постоянна обратна връзка с хиляди потребители, които изпробваха мобилния Microsoft Edge и изразиха своите препоръки. Финалната версия на браузъра е готова и вече може да се изтегли безплатно от App Store и Google Play.

 

Потребителите могат да използват много от функциите, които са налични в десктоп версията на Edge като Favorites, Reading List, New Tab Page и Reading View. Интересно нововъведение е Roaming Passwords, която позволява да се логнете с парола в даден уеб сайт от смартфона и да продължите от компютъра или да запазите съдържанието за гледане по-късно. Популярният Dark Theme режим също е част от мобилната версия на Microsoft Edge, съобщава TechCrunch.

 

 

Активирането на функцията ще замени традиционния интерфейс в бяло и сиво с по-тъмен фон в черен цвят. По този начин няма да се дразнят очите ви докато сърфирате в интернет. Премиерата на Microsoft Edge за двете мобилни платформи е ключов акцент от стратегията на компанията да достигне до максимален брой потребители. В следващите седмици ни очакват допълнителни ъпдейти, които да подобрят още повече работата на браузъра за Android и iOS.

 

Вижте четири браузъра, които гарантират пълна анонимност в Интернет