Купете FiGi M2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Тези от вас които следят видео ревютата на Digital.bg, знаят че публикуваме видео ревюта на флагман смартфони, струващи хиляди левове. За тях е ясно, че са най-доброто от най-доброто, но какво ще кажете за смартфон, който струва под 100лв.? Наистина рядко се случва да тестваме смартфон с таква цена, така че определено ще ни е интересно да разберем, какво представлява FiGi M2, който ще разгледаме в това свое видео ревю.

 

 

Освен с ниска цена, FiGi M2 е характерен и със своите компактни размери – 138мм на 66.3мм. Така той лесно може да се побере във всеки джоб или да бъде удобен за държане дори от детска ръка. Основната причина за компактното тяло е големият едва 5“ дисплей. През 2019г. с такъв диагонал са единици смартфоните за които се сещаме. Това са Samsung Galaxy A2 Core и Xiaomi Redmi Go, които се явяват преки конкуренти на FiGi M2, но са значително по-скъпи от него. Интересно е, че все още има потребители, които търсят смартфони с по-малък диагонал на дисплея.В това отношение FiGi M2 е чудесен за тях.  Дисплеят на М2 има базово протектор.

 

 

FiGi M2 се предлага в две цветови разновидности – черна и златна. Материалът от който направен корпуса е поликарбон, като гърбът е матирана гумоподобна обработка. Благодарение на нея телефонът е удобен за държане в ръка и не се пързаля, но се цапа значително с пръстови отпечатъци. Но както виждате, със съвсем лесно се почиства със Smart Cleaner който съчетава гъба и спрей в една джаджа.

 

 

Сваляйки задният капак имаме достъп до батерията, два слота за SIM карти и трети за допълнителна microSD, която може да добави до 64GB към вградените в смартфона 8GB. Периферията на FiGi M2 е стандартна – Power бутон и курсор за звука в дясно, аудио жак и захранващ порт горе, микрофон долу и високоговорител върху гърба. Звукът от него е сравнително силен и чист. FiGi ви дават в комплект с телефона и стерео слушалки с Hands-Free, в случай, че искате да слушате музика или да играете игри без да пречите на околните.

 

 

Хардуерът на M2 е подходящ за игра на по-леки игри с ниски системни изисквания. Централният процесор е 4-ядрен Mediatek MT6580M с 1.3GHz тактова честота. Партнират му GPU Mali-400 MP2 и 1GB RAM. Операционната система която контролира всичко изброено е Android 7.0 Nougat с оптимизираните за работа в такъв тип бюджетни устройства, приложения на Google Go. Както виждате, телефонът върви доста гладко. Дори след като го натоварихме малко повече, не забелязахме сериозни забивания. Все пак не очаквайте да играете на него PUBG Mobile на висока графика, но по-леки алтернативни игри вървят без проблем.

 

 

FiGi M2 има две камери върху гърба с 8MP и 0.3MP, като втората е спомагателна за снимки с “Ефект Боке“. Освен него имате още панорама и разкрасяващият „Beauty“, който е активен и при предната селфи камера с 5MP еквивалент. Ето и няколко тестови снимки, които направихме с камерите на FiGi M2 специално за вас.Смартфонът се захранва от Li-ion акумулаторна батерия с 2000mAh заряд. По време на тестовете ни, той е достатъчен за между ден и половина и два дни в зависимост от натоварването.

 

 

Като заключение можем да кажем, че въпреки ниската си цена FiGi M2 е съвсем нормален смартфон, който би свършил чудесна работа на по-непретенциозните потребители, на такива които за първи път ще ползват смартфон или такива които често изпускат чупят  устройствата си, защото реално този смартфон струва колкото хубав предпазен кейс. Колко точно струва FiGi M2 към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на марката в България – Smartfonix.com