Купете FiGi FJ с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Само до преди година с такъв дизайн можете да е единствено смартфон от флагман или в най-добрият случай от среден ценови клас. Waterdrop Notch дисплей, красив преливащ цвят, двойна камера и Fingeprint. За щастие в последно време технологиите се развиха до такава степен, че потребителят започна до получава повече в замяна на по-малко пари. Нагледното доказателство на това твърдение се казва FiGi FJ. Какво харесахме в него и какво не, ще разберете в следващите няколко минути.

 

 

Първата приятна изненада идва с отварянето на кутията на смартфона, в която въпреки ниската му цена ни очаква доста богата съпътстваща окомплектовка. Освен стандартните книжки с инструкции, зарядно и кабел за пренос на данни, намираме стерео слушалки с Hands-Free, стъклен протектор за дисплея и прозрачен силиконов кейс. Последните два аксесоара са много полезни, защото не ни се налага тепърва да ги търсим в търговската мрежа след покупката на смартфона и да даваме допълнителни пари за тях.

 

Дизайнът на FiGi FJ е елегантен и изчистен, преобладаващи са заоблените повърхности. Цветовите разновидности, които се предлагат в България от вносителя на марката Smartfonix.com са черна и синя, като цветовете са преливащи и стоят много ефектно когато са огряти от светлина. Формата на FiGi FJ е ергономична, като гърбът и периферията са направени от едно цяло парче поликарбон, което стои статично и не може да се сваля. Достъпът до двете SIM карти става посредством тази игла, която отваря слот в дясната периферна част. 

 

Слотът е от хибриден тип и в него освен 2 nano SIM, можете да поставите и microSD карта памет. В останалата част от периферията намираме бутон за активиране и курсор за звука в ляво, аудио жак и порт за зареждане горе, а долу под двете решетки има само един високоговорител, който тестовете ни показват, че не е особено силен, но пък не изкривява. Ето един саунд тест, който направихме с него. Телефонът има само един микрофон, като това пък е звуков тест, който записахме с него в шумна среда.

 

 

Приятно изненадани сме от наличието на Fingerprint сензор върху гърба. Отключването с пръстов отпечатък става безпроблемно и сравнително бързо. За случаите в които сте с мръсни ръце или с ръкавици, имате и алтернативен начин за отключване на смартфона чрез лицево разпознаване. Предната селфи камера ви разпознава на база 512 точки и чак тогава отключва телефона. И тук тества ни показва, че FiGi FJ се справя добре, дори да сте с очила.

 

 

Дисплеят на смартфона е с достатъчно голям, за да гледате върху него видео, да играете игри или да браузвате без постоянно да се налага да слайдвате. IPS LCD матрицата е с 6.088" диагонал, като резолюцията е 1280х600 пиксела, респективно съотношението на страните е 18:9. Цветовете са реалистични, но при гледане под ъгъл имат изменения, което е съвсем нормално за такъв клас матрица. Дисплеят на смартфона е с модерна и разпознаваема Waterdrop Notch извивка горе. От двете страни на камерата получавате информация за почти всичко случващо се със смартфона ви. Дисплеят на FiGi FJ е доста ярък, като така остава добре видим дори да сте навън и да грее ярко слънце.

 

 

До тук с дизайна и видимото за очите в смартфона FiGi FJ, очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети. Там ще подходим по-технически и ще тестваме хардуера, софтуера, батерията и камерите на устройството. Интересното тепърва предстои.