Ferrari продължава да е символ на спортните автомобили от висок клас и е един от най-обичаните брандове в индустрията. Италианският производител обича да експериментира с различни иноваторски идеи. Oт компанията смятат, че времето на ръчните скоростни кутии вече е изтекло и трябва да заложат на автоматичните трансмисии в своите бъдещи модели. Ferrrari смятат, че досега те бяха символ на бърза скорост, но ситуацията вече е много по-различна в индустрията, предаде DigitalTrends. 

 

Италианският производител вече разглежда механичните трансмисии, като нещо от миналото. Taка италианският производител смята да заложи на изцяло нов стратегия, за да привлича вниманието на своите фенове по цял свят. От компанията са на мнение, че механичната трансмисия ограничава самите водачи в желанието им да усетят пълната мощ на автомобилите. В същото време oт Ferrari вярват в огромния потенциал, който имат автоматичните скоростни кутии. 

 

Причината за това решение на компанията е, че дори съвременните ръчни трансмисии няма как да осигурят скоростта, която автоматичните кутии с два съединителя предлагат на своите потребители. Въпрос на време е да видим дали другите производители ще последват примера на Ferrari. Италианският бранд винаги е бил специално име в индустрията и сега до показва за пореден път. 

 

Вижте какво мисли шефът на Ferrari за автомобилите на Tesla