Ferrari официално разшириха портфолиото си от елегантни предложения с премиерата на новия кабриолет, който се казва Portofino. Самият модел е разработен изцяло с идеята да замести California T  и да се превърне в най-достъпния автомобил, който се произвежда серийно от компанията. Официалната премиера на Ferrari Portofino ни очаква през следващата година. Все още не знаем каква ще е официалната цена. Трябва да отбележим, че California T се продава за $200 хил, съобщава Engadget.

 

 

От BusinessInsider ни информират за част от техническите характеристики на новия Ferrari Portofino. Oказва се, че елегантния кабриолет e oборудван с усъвършенствана версия на 3.9-литровия V8 двигател с два турбокомпресора, който се използва и от Ferrari 488. Компанията е внесла сериозни промени в изпускателната система и буталата. Специален софтуер гарантира, че двигателя ще изразходва минимално количество на гориво, докато в същото време гарантира максимално ускорение.

 

 

Teзи подобрения увеличават максималната мощност до 592 конски сили, което е с 50 к.с. повече, в сравнение с California T. Ferrari Portofino ще има седемстепенна скоростна кутия с два съединителя и ще ускорява от 0 до 100 км./ч. за около 3.2 секунди. Maксималната скорост е 322 км./ч. Новият автомобил разполага с по-леко шаси и с 10.2-инчов сензорен дисплей в централната конзола. Ferrari Portofino предлага нова климатична система, която допуска с 30% по-малко въздушен поток в купето.

 

 

Вижте как Ferrari обмислят да се включат в състезанията от Formula E