Ferrari е една от малкото компании, която все още не предлага на клиентите си електрически автомобили. Легендарният производител все пак проявява голям интерес към тези модели. Главният изпълнителен директор на Ferrari, Серджо Маркионе потвърди, че компанията иска да се включи към надпреварите от Formula E сериите. Болидите в тях използват именно електрически двигатели. Според него има още няколко важни неща, които трябва да бъдат направени, за да се изпълни тази цел. 

 

Мнението на Маркионе е, че Ferrari е необходимо да се справят с два проблема преди да се включат към Formula E сериите, информира DigitalTrends. Първият е свързан с факта, че болидите се сменят на средата на състезанието, защото батериите им нямат достатъчно капацитет да изминат цялата дистанция. Шефът на Ferrari определи сегашната система на стандартизация на Formula E като втория голям проблем за навлизането на компанията в това интересно състезание.

 

Отборите разполагат с известна свобода по отношение на дизайна на задвижващата система на своите болиди. Голямото ограничение е изискването всички да използват едно и също Spark-Renault SRT_01e шаси. Маркионе категорично заяви, че ако Ferrari се присъединят към Formula E те ще искат да си проектират собствено шаси. Италианският производител се надява тези правила да бъдат променени. Именно това е желанието и на другите големи компании в индустрията като Audi, BMW, Jaguar и Mercedes-Benz. 

 

Вижте как Ferrari ще променят дизайна на своите бъдещи автомобили