Едва ли има някой, който да не е играл като дете на електронната игра Super Mario или поне да не е чувал за нея. С приключенията на забавния водопроводчик е израснало не едно поколение.

 

Японската аркадна игра е създадена през далечната 1983 година, а през 1985 година излиза за първи път за конзолата Nintendo, която в този момент е най-големият геймърски хит, конкурурайки Sega Mega Drive. Реално Super Mario Bros е основоположник на един клас в гейминга, в който последствие конкурент на Mario става синият таралеж Sonic, който е една идея по-млад. Безстрашният компютърен герой скоро ще чества своя тридесети юбилей.

Super Mario има милиони фенове по света и те по различен начин показват своята страст към играта. В това видео можете да видите как пианист в реално време успява да озвучи преминаването на първо ниво в играта Super Mario Bros.

 

 

Синхронът му с картината е невероятен, а звуците са едно към едно с оригинала. Направете си един експеримент – пуснете си видеото повторни и затворете очи. Сякаш слушате звуците на играта, а не тези, генерирани от електронното пиано.

Всъщност, дали пък и звуците за Super Mario Bros, някога да не са били създадени с помощта на подобен музикален инструмент?

 

Още от Digital.bg: Nintendo Game Boy и трогателната история на една 95-годишна геймърка

 

Музика: Bensound.com