Fortnite: Battle Royale е мобилна игра, която се радва на изключителна популярност сред собствениците на смартфони с iOS. Създателите на заглавието вече потвърдиха, че работят над версия за Android, която обаче все още не e достъпна в Google Play. Според данните Fortnite: Battle Royale е генерирала приходи от над $100 млн. в първите си 90 дни в Аpp Store, което по себе си показва колко хора се вълнуват от възможността да се забавляват с играта. Ако и вие сте един от тях трябва да бъдете много внимателни, за да не станете жертва на хакери. 

 

Експерти откриха нова заплаха със зловреден софтуер, който заблуждава потребителите, че изтеглят Fortnite: Battle Royale на смартфон с Android. Вместо това са пренасочени към линк в уеб браузъра, който ги подканва да изпробват няколко други игри преди да могат да играят Fortnite, предаде BusinessInsider. Независимо колко сте търпеливи и какъв брой други заглавия дръпнете на устройството си няма как да изтеглите Fornite: Battle Royale, тъй като все още не е официално достъпна в Google Play oт легитимния си разработчик Epic Games.

 

 

Създателите на зловредния софтуер генерират приходи от всяко пренасочено кликване, което кара потребителите да отварят съответния уеб сайт. Най-добрият вариант е да се въоръжите с търпение, докато стане факт официалната премиера на Fortnite: Battle Royale за Android. Другите съвети са да отваряте линкове само от доверени източници, както и да изтегляте съдържание единствено от Google Play. Инсталацията на антивирусна програма също е разумно решение, което може да ви спести доста проблеми и ще гарантира сигурността ви.

 

Oще от Digital: Играта Fortnite ще е достъпна за смартфоните с Android до края на лятото