Facebook не крият амбициозните си планове да създадат най-мащабната платформа за комуникация, като следят трите си популярни приложения в един софтуер. Интеграцията между Instagram, Messenger и WhatsApp е свързана с редица технически препятствия, които тепърва трябва да бъдат отстранени.

Все пак компанията постепенно започва да работи активно за реализиране на  своята концепция. Сега разбираме за следващата важна стъпка в този проект. Facebook са разработили функция, която е достъпна за ограничен брой потребители, като им позволява да изпращат и получават съобщения между Мessenger и Instagram.

В допълнение към новия "Cross-Platform Messaging" инструмент е обновена цялата секция за директни съобщения в Instagram. По този начин Facebook искат да продължат да разширяват обхвата на популярни функции на Messenger към популярното приложения.

Новите функции включват по-добри начини за блокиране на съобщения, както и за създаване на изчезващи селфи стикери, емоджита, цветове на чатове и др. Вече можем да гледаме видео с приятели по време на видео разговор, което е възможно с Watch Together опцията, съобщавa TheVerge.

 

 

Потребителите също така ще могат да извършват търсения на профили едновременно в двете приложения. Лесен инструмент позволява да спрете новите функции, ако не искате да ги използвате. Факт е, че това е поредният опит на Facebook да ускорят изграждането на желаната екосистема за комуникация.

На този етап само малък брой хора има как да изпращат съобщения между Instagram и Messenger. Компанията се нуждае от повече време за тестове и ще следи внимателно обратната връзка със своите потребители. Все пак може да очакваме в следващите месеци опцията за видео чат между мобилните приложения да е налична за повече хора.

Един от големите проблеми, с които Facebook трябва да се справят е свързан със сигурността на личните данни на потребителите при споделянето на съдържание между Instagram и Messenger. Идеята на компанията определено е доста интересна, но ще е нужно повече време преди пълната интеграция между заглавията да работи по начина, който иска Марк Зукърбърг.

 

Oще от Digital: Facebook сляха чатовете на Меssenger и Instagram в ново приложение за малкия бизнес