Камерите на мобилните устройства позволяват на всеки потребител да се превърне във фотограф и да улови вълнуващите мигове около себе си. Популярността на социалните мрежи ги превръща в подходящи платформи да споделим креативните си идеи със своите приятели. Колкото повече използваме приложения като Facebook, Instagram, WhatsApp толкова по-голяма колекция от снимки генерираме в профилите си.

Това понякога може да затрудни откриването на дадена снимка, ако например не сте сигурни от кой акаунт сте я споделили. Facebook предлагат полезно решение на проблема, което е резултат от участието им в Data Transfer Project инициативата. Компанията е разработила инструмент, който позволява споделянето на видео и снимки от Facebook в Google Photos.

 

 

Ето как да използвате новата функция, според BGR:

 

1. Отворете Your Facebook Information секцията в менюто с настройки на Facebook.

2. Изберете Transfer a Copy of Your Photos or Videos.

3. Въведете паролата на Facebook профила, за да удостоверите своята самоличност.

4. Следващата стъпка е да изберете папка, където да запазите снимките и клиповете от падащото меню.

5. Потвърдете избора с бутона "Next".

6. Логнете се в своя профил в Google.

7. Кликнете върху "Confirm Transfer" във Facebook.

 

 

След като направите тези стъпки ще получите нотификация във Facebook профила и входящата кутия на Gmail, която ви информира, че трансфера е завършен. Ако използвате този инструмент няма да се налага да превключвате между двата профила, за да откриете снимка, която сте ъплоуднали във Facebook, тъй като ще се пази в Google Photos.

Aлгоритмите на Google в услугата са доста ефективни в откриването на съдържание и разпознаването на обектите в снимките по ключови думи, дати, имена на локации и др. Така не само ще направите резервно копие на мултимедията от Facebook, но и ще може бързо да откривате каквото търсите.

Facebook работят над интеграция за Microsoft и Apple, но този процес ще отнеме повече време. Новата функция за трансфер на снимки и видео от социалната мрежа в Google Photos ще се разпространява на етапи до различните държави в следващите седмици.

 

Oще от Digital: Как да преместите колекцията си от снимки от Facebook в Google Photos