Facebook опитват да стимулират потребителите да качват повече съдържание и респективно да прекарват максимално дълго време в своите профили. Компанията също така полага усилия да гарантира, че постовете, които виждаме всеки ден са достоверни и не съдържат обидни или нецензурни мотиви. 

Един от големите проблеми, пред Facebook са фалшивите новини, които заливат социалната мрежа от множество акаунти. Проявленията му са още по-сериозни в контекста на световната пандемия. За да се борят с подобни публикации от Facebook използват сложни алгоритми, които анализират в реално време съдържанието, което се качва в профилите. 

Все пак компанията разчита и на активната обратна връзка със своите потребители, за да се справи с този проблем. Сега разбираме за интересна нова функционалност, която скоро ще стане част от социалната мрежа. Оказва се, че вече ще бъдем информираме, когато споделяне новини, които са публикувани преди повече от 90 дни. 

Така Facebook се надяват да редуцират броя на постовете с неактуално съдържание.

 

 

През последните месеци компанията е разработила няколко подобни функционалности, с които да подобрят качеството на новините, които четем и споделяме във Facebook. Така например вече ще можем да използваме бутон, от който да разберем повече информация за дадена публикация.

В това число не само името на автора, но също къде се споделя публикацията и други подобно съдържание. Включването на индикатор, който ни уведомява, че публикацията е качена преди дълго време допълнително доразвива тази концепция, съобщава SlashGear. 

Oт Facebook са сигурни, че с тези нововъведения ще намалят значително броя на постовете с остаряла информация и ще фокусират потребителите към по-интересни и актуални теми. Все пак има как да споделите дадено съдържание, дори и да е качено преди повече от една година, като изберете "Continue" бутона от нотификацията, която ви предупреждава, че публикацията е стара.

В следващите седмици Facebook ще позволят на повече хора да се присъединят и включат в тестовете на тази интересна функционалност, която ни очаква в социалната мрежа.

 

Още от Digital: Facebook вече ще ни информира откъде са качени публикациите в профилите ни