Facebook е подходяща платформа да си комуникирате и да следите какво се случва с приятелите и любимите ви хора. но също така е основен източник на информация в интернет за милиони потребители. Доста хора отделят часове всеки ден, за да проверяват своя акаунт в социалната мрежа и това не е тайна за никого. Компанията тества нов инструмент, с който да ни позволи да следим колко време прекарваме във Facebook акаунта си всеки ден. Функцията ще е достъпна първоначално за смартфоните с Android

 

Информацията е на специалисти на TechCrunch, които откриват доказателство за съществуването на инструментa в  изходния код на мобилното приложение на Facebook. Едва ли е изненадващо, че функцията се казва "Your Time on Facebook" и предоставя разнообразни статистически данни за начина, по който използвате и колко време отделяте на ден за сърфиране в профила си. Предвидена е и възможност да настроите предварително уведомления на смартфона, които да се активират след даден часови период.

 

 

Eдна от работните идеи е потребителите да могат да спират конкретни елементи на социалната мрежа като например секцията за коментари или съдържанието от определени групи и акаунти. Това може да се направи след като използват своя Facebook след предварително зададен брой часове на ден. Все още не знаем колко време ще е необходимо на компанията да интегрира тази функция към официалното си приложение за Android. Вероятно няма да чакаме дълго преди "Your Time on Facebook" да е достъпна и за iOS.

 

Още от Digital: Пет социални мрежи, които може да използвате вместо Facebook