Facebook започнаха да разпространяват нов алгоритъм, който е предназначен да възпроизвежда повече локални новини в профилите на потребителите. По този начин социалната мрежа ще се опита да подобри качеството на съдържанието на местно ниво и респективно да ни накара по-активно да коментираме актуалните събития в района, където живеем. Функцията е достъпна на територията на САЩ от няколко седмици и в кратки срокове ще е достъпна за всички страни в глобален мащаб. Facebook ще дават приоритет на публикациите от локални вестници и други печатни издания при подбора на новини в News Feed.

 

Интеграцията на новия алгоритъм е и важен инструмент в борбата с фалшивото съдържание, което се разпространява в социалната мрежа. Taзи инициатива се очаква да ангажира вниманието на много местни издания и заедно с усилията на Facebook да гарантира достоверността на информацията, която ежедневно виждаме в News Feed. Вече са стартирали преговори между компанията и множество локални автори на съдържание, за да се обсъдят възможностите за реално партньорство, съобщава ТеchCrunch. Функцията е опит да се улесни комуникацията с другите представители на общността, в която живеем.

 

 

Локалните новини позволяват по-добре да осъзнаем проблемите на местните жители и да ни направи максимално съпричастни с тях. Местните автори на съдържание твърде често са пренебрегвани от алгоритмите на Facebook и това също е проблем, който компанията ще се опита да реши със сегашните промени. За в бъдеще те ще могат да достигат до по-голяма аудитория и респективно да генерират повече приходи от своята работа. Компанията се ангажира да внесе промени в алгоритмите си на търсене така, че да проморира повече локално съдържание и така да го направят по-видимо за всички.

 

Oще от Digital: Facebook искат да разделят News Feed съдържанието в две отделни секции