Facebook проявяват все по-голям интерес към игрите, като една от целите им е да се превърнат в по-сериозен конкурент на Twitch. Следващата сериозна стъпка на пред за реализацията на тази идея е включването на нов "Gaming" в лентата за навигация на официалното Facebook приложение. По този начин ще можете бързо да откривате игри или да гледате как други потребители стриймват геймплея на любимите си заглавия в своя профил, съобщава AndroidPolice.

 

 

След като кликнете върху Gaming секцията в социалната мрeжа ще стартирате фийд, в който има данни за точките, които сте спечелили от Instant Games игрите. Успоредно с това ще виждате с какво се забавляват приятелите ви, както и селекция от видео клипове на най-популярните профили за стрийминг на живо. Новият раздел ще ви предоставя актуални новини за големите разработчици на игри, но също и за водещите Еsports организации по цял свят, както и ъпдейти от гейминг групите.

 

 

Според официалните данни има над 700 млн. души, които активно играят в своите профили. Facebook се надяват да им предоставят още по-разнообразни възможности за забавление с новия Gaming раздел. Тази функционалност доразвива концепцията на fb.gg платформата за гейминг, която бе представена през миналата година. Крайната цел е Facebook да се превърне в предпочитана дестинация за игри, в която прекарваме все повече време, докато играем, гледаме или стриймваме любимото си съдържание.

 

Още от Digital: Facebook планират да слеят Messenger, Instagram и WhatsApp в обща платформа