Facebook Messenger e предпочитаната платформа за комуникация от преобладаващата част от собствениците на смартфони. Това е едно от малкото мобилни приложения, което може да се похвали, че се използва от над 1 млрд. души. по цял свят. Компанията постоянно тества нови функции, с които да подобряват работата на Facebook Messenger за Android и iOS. Последните данни на TechCrunch разкриват, че софтуерните инженери на Facebook експериментират с гласови команди в Messenger. 

 

Засега функцията е достъпна единствено за служителите на компанията, но ако всичко върви по план скоро Facebook може да позволи на ограничен брой потребители да я тестват на своите смартфони. Според данните бъдещите версии на Facebook Messenger ще включват допълнителен "М" бутон, с който да активирате виртуалния асистент на приложението. Възможността да използвате гласови команди в Messenger може да е полезна в много ситуации, като например, когато шофирате. 

 

 

Идеята на компанията е вдъхновяваща и със сигурност ще допадне на доста потребители. Интеграция на гласови команди е подходящо, когато сте в движение , тъй като не е необходимо дори да отключвате екрана на смартфона, Потърсени за коментар Facebook потвърдиха информацията. Все още не знаем кога можем да очакваме премиерата на тази интересна функционалност. Със сигурност това е добра новина за хората, които са най-активни в Messenger. 

 

Oще от Digital: Десет скрити функции във Facebook Messenger, които може би не знаете