Не ви ли се е искало понякога да можете да добавите GIF анимация в свой коментар към публикация във Facebook? За много от нас е странно, че въпреки разнообразните възможности за комуникация компанията още не е предоставила подобна функция на потребителите. Ако харесвате GIF файловете е добре да знаете, че много скоро ситуацията ще се промени. Facebook вече тестват нов инструмент, който да позволи да добавяме GIF анимации към коментарите си в социалната мрежа.

 

Потребителите ще виждат икона в полето за коментари, а кликването върху нея ще отвори разнообразна колекция от подобни символи, които можете да прикачвате към съобщенията си. Тук е момента да отбележим, че такава функционалност вече е достъпна във Facebook Messenger. В момента GIF бутона е достъпен само за ограничен брой потребители, но ако всичко върви по план ще бъде интегриран към всички профили във Facebook, предаде TechCrunch. 

 

 

В момента разполагаме с възможността да споделим GIF файл в News Feed, но за целта трябва да ъплоуднем външен линк към друг уеб сайт. Новата функция би позволила да ги добавяме към коментарите и те да се отварят автоматично в профилите ни. Интеграцията на GIF-ове към секцията за коментари със сигурност ще се хареса на доста потребители и ще направи този формат още по-популярен сред всички нас. Ще е интересно да видим кога тази функция ще стане част от всички профили в социалната мрежа.

 

Вижте какво да направим, ако Facebook и Messenger изразходват твърде бързо батерията