Facebook е платформа, която е подходяща за достъп до новини, откриване на ново съдържание, комуникация с приятели и забавление. По този начин компанията се опитва да ни накара да прекарваме повече в профилите си, което е превръща и в солиден източник на приходи за тях. В края на миналата година ви съобщихме, че Facebook придобива испанската гейминг компания PlayGiga за €70 млн. Сега разбираме допълнителни детайли за плановете на Facebook в сферата на игрите, които със сигурно ще се харесат на доста потребители.

 

 

Причината е, че разработчиците вече експериментират с нова функция в социалната мрежа, която ще позволи да стриймваме игри. Това ще е възможно директно от устройства с Android, по същия начин както можем да стартираме клипове във Facebook Live, съобщава mspoweruser. Премиерата на функция за стрийминг на геймплея ще се превърне в конкурент на платформи като Mixer и Twitter. От компанията се надяват големия брой потребители за Android, които използват Facebook да превърнат този инструмент в хит. Няма да е изненадващо, ако видим и версия за iOS.

 

 

Kонцепцията на Facebook е да опрости максимално процеса на стрийминг и да премахне нуждата от инсталирането на външен софтуер. Включването на функция за "органичен" стрийминг директно в профилите ни ще позволи дори на хората с по-стар хардуер да излъчват своя геймплей. Тестовете на Facebook с новата платформа за игри едва ли ще отнемат твърде дълго, което означава, че скоро може да разберем повече официални данни. Със сигурност доста хора биха се възползвали от функция за стрийминг от устройствата с Android в своите профили.

 

Oще от Digital: Facebook ще плаща на потребителите, за да правят аудио записи