Социалните мрежи са изключително подходящи за убиване на време, заради огромното количество съдържание, което предлагат. Скролването във Facebook също така е един от предпочитаните начин за забавление, докато пътуваме. Ако обичате чест ода гледате видео клипове във вашите акаунти вероятно сте попадали в ситуация, когато сте навън, но нямате слушалки.

По този начин не можете да чуете звука, който идва от клипа. За в бъдеще няма да се налага да чакате докато откриете по-тихо място или аудио слушалки. Facebook вечер тестват интересна функция, която ще превръща думите от видео клиповете в преведен текст със субтитри на екрана.

Така може да разберете какво се случва, дори без да включвате звука, което е доста полезно, когато сте в движение. Разработчиците вече тестват функцията Automatic Captions, която ще превърне гледането на видео във Facebook Stories още по-приятно, дори когато наоколо е шумно.

Все още не знаем кога всички потребителите ще могат да се възползват от този полезен инструмент.

 

 

Софтуерен разработчик с името Aлесандро Палузи откри доказателства за наличието на функцията в кода на Facebook Stories. Негова публикация в Twitter разкрива как ще работят автоматичните субтитри. Самият текст е наличен в стилизиран вид, който се появява по модерен начин на екрана, заемайки пространството около човека, който говори.

Добрата новина е, че потребителите ще могат да преместват субтитрите на различни позиции, което допълнително ще улесни работата с функцията. Включването на "Automatic Captions" ще става от лентата в дясната част, където са иконите за стикери, рисунка, ефекти, тагване на потребители и заглушаване на разговора.

 

Още от Digital: Facebook ще конкурират Zoom с новата функция за групови разговори Messenger Rooms