Facebook не крият плановете си да следят в една унифицирана платформа всичките си приложения за комуникация. Интеграцията на Messenger, Instagram и WhatsApp е сложен процес, който изисква преодоляване на редица технологични предизвикателства. Въпреки това компанията се надява да намери решение и постепенно да превърне тази идея в реалност. Следващата стъпка за премахване на границата между приложенията е свързана с нова функционалност, която вече се тества от разработчиците на Facebook.

 

Благодарение на нея потребителите ще могат да качват публикация във Facebook Stories, която автоматично ще се ъплоудне и в Instagram профилите. Със сигурност тази функция може да спести ценно време на мениджърите на повече социални акаунти, но също и на най-активните потребители, използващи двете платформи. Новата функционалност се очаква да допринесе за подобряване на качеството на постовете в Instagram и подбора на най-атрактивно съдържание от алгоритмите на приложението, съобщавa ТеchCrunch.

 

 

Някои анализатори дори определиха тази идея като една от най-големите промени свързани с размиването на самоличността на Instagram и сливането ѝ във Facebook. Припомняме ви, че още преди три години компанията позволи да виждаме Instagram Stories във Facebook профилите и сега изглежда са готови да финализират и обратния процес. От няколко седмици също така виждаме и "Insagram - From Facebook" в приложението, което ежедневно напомня на потребителите кой е собственик на популярната платформа.

 

Още от Digital: Най-популярните постове в Instagram, Facebook и Twitter