Facebook често се „вдъхновява” от Snapchat и пуска сходни услуги. Сред тях са Stories и Messenger Day. Услугите обаче изглежда са твърде много според компанията и тя е решила да слее споменатите две в една обща, съобщава Engadget.

 

Новата услуга се казва просто Stories. Всяка снимка, която потребителят качва, ще се появява както във Facebook профила, така и в Stories. Същото важи и за видео клипове и слайд шоу. Вече няма да има нужда един пост да се публикува ръчно на няколко места. Освен това потребителят има възможност да управлява кой ще вижда съответните истории и дори да спре приятелите в Messenger да виждат публикации, които са само за приятели от Facebook. Може да се направят и персонални списъци с ограничения. Истории от Групи, Страници и Събития няма да са достъпни в Messenger.

 

Целта на Facebook е мотивира повече потребители да използват услугите. Компанията иска те да са по-популярни, като в момента отстъпват значително на Instagram въпреки опитите на Facebook да направи публикуването между двете по-лесно. Stories дори ще е достъпна и във FB Lite.

 

Още от Digital: Знаете ли, че: 10% от профилите във Facebook са дублирани, а 3% са фалшиви