Социалната мрежа обръща специално внимание на качеството на съдържанието и следи стриктно за разпространение на фалшиви новини и обидни публикации. По този начин Facebook се превръща в основен източник на актуални новини за стотици милиони хора по цял свят.

Разнообразните възможности за персонализиране на съдържанието допълнително превръщат News Feed във водещ онлайн портал. Компанията постоянно тества нови функционалности и сега разкри детайли за последния ъпдейт на Facebok Groups.

Според официалните данни групите в социалната мрежа се използват от повече от 1.8 млрд. потребители, което е доста впечатляващо. Несъмнено най-голямо внимание ще предизвика информацията, че Facebook ще показват постове от публичните групи в другите секции на профилите ни, включително News Feed, съобщава Engadget.

След като споделите дадена публикация или линк ще започнете да виждате постове от дискусии на сходни теми. Това ще е възможно дори когато не сте част от съответната група.

 

 

Facebook също така са обновили дизайна на Groups раздела, като търсачките в интернет ще бъдат оптимизирани да индексират съдържание от групите в социалните мрежи. Това ще улесни значително откриването на дискусии по теми, които представляват интерес са вас.

Промените имат за цел да стимулират хората да бъдат по-активни и да се присъединяват към онлайн разговори с други потребители от цял свят. Администраторите на страници във Facebook ще имат достъп до още повече инструменти за управление на съдържанието.

Предстоящият ъпдейт ще им позволи да трансформират публични групи в частни или да въведат одобрение на всяка публикация. Така могат да прегледат съдържанието и да не допуснат разпространението на публикации, които са манипулативни или нецензурни.

Facebook тестват и функция за групови чатове в реално време, Q&A сесии, както и възможност за добавяне на различен профил към всяка група, в която участвате.

 

Още oт Digital: Как да разберем защо Facebook ни показва определени реклами и публикации в News Feed