Потребителите споделят все повече видео съдържание в профилите си в социалната мрежа. Facebook продължават да ни насърчават да го правим по-често и вече ни предоставиха опция да излъчваме на живо в профилите си. Компанията изглежда няма намерение да се ограничи единствено до хостването на клипове, а планира да започне да показва собствени видео материали. За желанието на Facebook да започне да инвестира в оригинално съдържание ни информира ReCode.

 

Идеята е така компанията да се превърне в по-сериозен конкурент на YouTube. Според данните Facebook обмислят възможността да лицензират съдържание в различни категории от телевизионни предавания, до гейминг състезания и дори спортни събития. Социалната мрежа смята да си партнира с компании като Vox Media, за да се излъчва ексклузивно видео на живо, което ще е достъпно от Video раздела в профилите ни. Не е изненадващо, че Facebook проявяват интерес към тази идея. 

 

Oт компанията искат да се възползват максимално от времето, което прекарваме в профилите си и от факта, че над 1 млрд. души активно използват социалната мрежа за достъп до информация. Премиерата на ексклузивно видео би могло да се превърне в следващият голям източник на приходи за компанията. Все още не знаем как точно тя смята да започне да печели от оригиналното съдържание, тъй като лицензите, особено за спортните събития са доста скъпи. Предстои да видим как ще се развива конкуренцията между Facebook и YouTube през 2017г.

 

Вижте как да качваме видео с HD резолюция във Facebook за Android