Facebook е софтуерна компания, която е собственик на водещи мобилни приложения като Messenger, WhatsApp и Instagram. Въпреки това създателите на най-голямата социална мрежа многократно са проявявали интерес към хардуера. Потребителите вече могат да открият подобни продукти на пазара, като например смарт високоговорителите от серията Faсebook Portal.

В миналото компанията си партнира с HTC в разработката на общ смартфон и наблюдават внимателно как се развива сегмента на умните джаджи. Сега разбираме, че хардуерните планове на Facebook стават все по-амбициозни, тъй като включват премиерата на смарт часовник. Ако не възникнат неочаквани проблеми премиерата ще стане факт през лятото на 2022г.

Предстоящото устройство вероятно ще заложи на традиционен дизайн и ще има две камери, които могат да се премахнат от основата. Така потребителите ще могат да правят още по-креативни снимки и видео клипове, които да споделят с приятелите си в социалната мрежа. Все още няма данни за размера на дисплея и резолюцията, която ще поддържа смарт часовника.

 

 

Едната камера ще е разположена в горната част на екрана и ще се използва основно за видео разговори. Вторият сензор ще е позициониран в задния корпус на устройството и ще може да прави 1080р видео и снимки, информира TheVerge. Самият корпус на смарт часовника ще е изграден от неръждаема стомана, което ще допринася за неговата издръжливост.

Facebook също така се надяват да накарат производители от трети страни да създават аксесоари, с които да се възползват от модулния дизайн на камерите. Концепцията предвижда да бъдем още по-активни и да използваме умния часовник по същия начин, както смартфоните.

Вече са стартирани разговори с водещите мобилни оператори в САЩ, които да гарантират LTE свързаност. Това е гаранция, че умния часовник ще може да функционира самостоятелно от смартфоните. Продажбите на устройството също ще стават във физическите магазини на телекомите.

Очаква се смарт часовника да е наличен в White, Black и Gold цветове, като Facebook се надяват да реализират поне "шест цифрени" продажби през 2022г.

 

Още от Digital: Бъдещите смарт часовници ще се захранват от движението на потребителите