Вече ви информирахме, че компанията разработва ново приложение, което се казва Notify и е създадено с идеята да промени начина, по който откривате актуални и интересни новини в своите профили във Facebook. Социалната мрежа също така вече е осигурила и сериозен списък с партньори, които да показват съдържанието си в него, като сред тях личат имената на The Washington Post, CNN, Mashable, Vogue. Сега разбираме, че Facebook са почти готови с новото си приложение, което ще бъде представено официално другата седмица, което означава, че само след броени дни ще можем да изпробваме сами възможностите му, информира TheVerge. 

 

Oт своя страна то ще позволи на потребителите да се абонират за новинарските емисии на различни уеб сайтове и автори на съдържание и да получават в реално време нотификации, когато те ъплоуднат нова публикация. Facebook Notify е разработено, за да улесни максимално собствениците на смартфони и таблети в откриването на това, което търсят в интернет без да се налага да напускат своите профили в социалната мрежа. Данните разкриват, че все повече издатели проявяват интерес към този проект и се очаква техния брой да се увеличи значително в седмиците след официалната премиера на приложението. 

 

В голяма степен Notify ще функционира по същия начин, както компанията ни информира за статус ъпдейтите, снимките и другите постинги на приятелите ни във Facebook. Основната разлика е, че в случая става въпрос само за актуални новини, които ще се ъпдейтват в реално време и ще бъдат предварително селектирани от вас, съобразно личните ви предпочитания и интереси. Ще е интересно да видим дали този път компанията няма да представи едновременно Android OS и iOS версии на заглавието, тъй като по традиция толерира платформата на Apple, а останалите потребители обикновено чакат малко по-дълго.

 

Вижте какво представлява Facebook Notify и как работи