Facebook потвърдиха официално, че ще инвестират в създаването на мащабна мрежа от дигитални центрове за обучение в държавите от ЕС. Компанията си е поставила амбициозната цел през следващите две години да обогати познанията в IT технологиите и социалните мрежи на повече от един милион души. Facebook също така ще предложат работни позиции на хората, които отчетат най-добри резултати на онлайн курсовете, информира Reuters.

 

Първите три центъра за обучение ще бъдат изградени на територията на Испания, Полша и Италия. Предвидена е инвестиция в размер на €10 млн. във Франция, която ще дойде от дивизията за изкуствен интелект на компанията в страната. Въпросните хъбове за обучение ще предложат разнообразни програми за развитие на дигитални умения, медийна грамотност и онлайн сигурност. Facebook ще предложат обучение както на млади, така и на по-възрастни потребители.

 

От компанията изразиха увереност за тясно сътрудничество с представителите на бизнеса и ще обучат над 1 млн. техни служители до края на десетилетието. Информацията за този проект на Facebook се появява в разгара на антитръстови дела на ЕС срещу компанията свързани с укриване на данъци и нелоялни бизнес практики. През следващите 12 месеца ще бъдат тренирани над 100 хил. представители на местния бизнес, както и на 250 хил. служители онлайн.

 

Вижте как да настроим Facebook да не ни проследява