Facebook могат да се похвалят, че притежават най-разнообразната екосистема от приложения за комуникация в индустрията. Компанията предлага разнообразни възможности да общуваме с любимите хора от Messenger, WhatsApp и Instagram.

Потребителската им база вече надхвърля 2 млрд. души, като тези приложения за ключови за бизнеса на Facebook.

Разбира се това означава, че няма как да ни предоставят още повече функции, с които да комуникираме в условията на домашна изолация.

Социалнaта мрежа представи официално Messenger Rooms - нова функция за видео разговори, която е разработена като конкурент на Zoom.

Благодарение на нея потребителите вече ще могат да стартират виртуални стаи в своите профили във Facebook или Messenger. Предвидена е възможност да добавите до 50 участника за видео разговор, като няма времеви лимит за продължителността на обаждането.

Не е задължително човека, който искате да поканите да има собствена регистрация във Facebook, тъй като ще може да се присъедини с уникален линк. Това може да накара доста повече хора да изпробват Messenger Rooms на своите устройства.

 

 

Новата функция също така позволява да споделите виртуална стая във News Feed, Groups или Events секциите на профилите ни.

По този начин можете да привлечете още повече хора към видео обаждането и да ги направите съпричастни с разговора.

Работи се над интеграция на този инструмент към Instagram Direct, WhatsApp, Portal и др. Когато друг човек създаде стая, която е достъпна за вас ще видите нотификация във Facebook.

Присъединяването към видеоконферентен разговор може да стане, както от компютъра, така и от мобилното устройство. Няма да се налага да изтегляте допълнителен софтуер дори и Messenger.

Видео разговорите могат да бъдат персонализирани с AR ефекти с добавена реалност, 360-градусови уолпейпъри и други AI функции.

След като създадете виртуална стая трябва да въведете хората, които желаете да се присъединят. Може лесно да премахвате или блокирате потребители от видеоконференцията.

 

 

 

Участниците в разговора ще се логват от браузъра и ще имат достъп до 14 различни камера филтъра, с които да оптимизират начина, по който изглеждате във видео разговора.

Разпространението на Meetings Room вече започна в САЩ и се очаква до няколко седмици ъпдейта да бъде достъпен за всички.

Facebook се надяват с, че популярността на Messenger да накара повече хора да тестват новите функции и да предпочетат приложението пред конкурентни продукти като Microsoft Teams, Google Meet, Skype и др.

В момента 700 млн. души извършват обаждания в Messenger и WhatsApp всеки ден.

 

Oще от Digital: Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори