Невероятната популярност на приложенията за видеоконферентни разговори продължава с пълна сила. Вече разбрахме, че водещите платформи за комуникация са отчели рекордни инсталации през последните седмици на март. Специфичната ситуация и факта, че милиони хора стоят постоянно в домовете си превърна използването на приложения за видеоконференция в единствения начин за общуване с любимите хора. Това важи както за традиционни заглавия като Skype, Microsoft Teams, така и за сравнително нови предложения като Zoom и Houseparty, които продължават отчитат все повече изтегляния сред европейските потребители.

 

Всички тези трендове накараха Facebook също да вземат важно решение, което допълнително ще изостри конкуренцията. Компанията е готова с десктоп версия на Facebook Messenger оптимизирана да работи с Windows и macOS. По този начин всеки потребител може да се възползва от големия екран на компютъра, за да стартира видео чат и да остане свързан с най-важните хора по целия свят, докато продължава пандемията от COVID-19. Добре познатият интерфейс и огромния брой хора, които използват всеки ден Facebook Messenger се очаква да превърнaт десктоп версията в голям хит.

 

 

Припомняме ви, че досега приложението бе налично за самостоятелно изтегляне от водещите мобилни платформи: Android и iOS. Новият десктоп клиент ще ви позволи да стартирате голям прозорец с видео разговор в Messenger, който "плава" над другите отворени табове. Така ще можете едновременно да говорите и да продължите мултитаскинг с няколко приложения и отворени раздела в браузъра. Facebook са се погрижили интерфейса да бъде максимално интуитивен, както и да гарантират достъп до всички функционалности, които направиха уеб версията на Messenger в предпочитано средство за комуникация.

 

Нотификации на началния екран на компютъра ще ви уведомяват за входящи съобщения в Messenger, съобщава mspoweruser. Новата версия ще синхронизира чатовете между мобилната и десктоп версията на приложението и също така предлага поддръжка за GIF файлове и Dark Mode режим. Със сигурност солидните възможности за комуникация, които предлага Facebook Messenger ще принудят доста хора да го използват за връзка с приятелите и любимите хора по време на кризата с COVID-19. Времето ще покаже дали десктоп клиента на приложението ще повлияе на популярността на Zoom 

 

 

Oще от Digital: Facebook тестват нова функция с лицево разпознаване във Messenger