Facebook сформираха специален екип от софтуерни инженери, който се казва "New Product Experimentation" през лятото на 2019г. Основната цел пред NPE е да разработва приложения, които са извън популярните брандове на компанията. Вече видяхме първите експериментални продукти на тази дивизия, сред които Whale, социалното приложение Bump, както и музикалната платформа Aux. Изглежда, че Facebook вече са готови с още едно заглавие, което се казва Hobbi.

 

Всъщност приложението е публикувано от NPE Team и предлага сходни функционалности с Pinterest. Потребителите могат да споделят снимки и откриват съдържание в различни категории като Crafts, DIY Projects, Recipes и др, предаде SlashGear. Допълнителни инструменти позволяват да организираме публикациите във визуални колекции във Facebook Hobbi на базата на индивидуалните ни интереси, както и да споделяме кратки клипове с приятелите си в интернет.

 

 

В момента Facebook Hobbi е достъпно само за ограничен брой потребители в някои държави, но се очаква повече хора да имат достъп до него в следващите дни. Експерименталният характер на приложението означава, че компанията тепърва ще добавя нови функции, които подобряват работата на потребителите. Интеграцията на Facebook Hobbi с другите им популярни заглавия има потенциала да го превърне в хит. Времето ще покаже дали приложението може да стане сериозен конкурент на Pinterest.

 

Oще от Digital: Facebook е първото приложение, което не е собственост на Google и е изтеглено над 5 млрд. пъти за Android