Facebook не крият амбициите си да създадат най-мащабната платформа за комуникация в индустрията. Това ще стане възможно, чрез сливането на Messenger, WhatsApp и Instagram в един общ продукт, който ежедневно свърза милиони потребители. Вече се работи активно над идеята, която обаче изисква време за техническа реализация.

Докато специалният екип на Facebook работи усилено над интеграцията на приложенията научаваме повече детайли за плановете на компанията да гарантира по-висока степен на сигурност. Facebook Protect е сравнително нова инициатива, която е предназначена профилите на известни и публични личности от хакери.

Програмата е насочена към хората, които имат милиони последователи и им предоставя допълнителни опции да предпазят своя профил в социалнaта мрежа от различни кибератаки и заплахи в интернет, съобщава MakeUseOf.

Facebook Protect стана публично достъпна по време на президенските избори в САЩ но само за определени хора като политически кандидати, избрани служителни, партийни комитети и персонал, но също за членове на федерални и държавни агенции.

 

 

Компанията изглежда е доволна от първоначалните резултати и обмисля възможността да позволи на повече потребителите да използват Facebook Protect през следващата година. Сред тях ще бъдат журналисти, активисти и правозащитници, както и много други хора работещи в обществената сфера.

Основната цел е да се използват максимално разнообразие от ресурси за мониторинг и предотвратяване на хакерски атаки. Допълнително ще разберем какви подобрения ни очакват във Facebook Protect и кога обикновените акаунти ще могат да се възползват от програмата през 2021.

Разширяването на платформата също така ще накара повече хора да използват по-сигурни методи за логин като двуфакторната автентикация.

 

Още от Digital: 5 начина, по които хакерите използват Facebook, за да крадат личните ни данни