Facebook Messenger има огромно значение за популярността на социалната мрежа и според данните вече се използва от над 800 млн. потребители в глобален мащаб, което го превръща автоматично в едно от най-използваните мобилни приложения. В момента то е достъпно за почти всяка водеща операционна система с едно голямо изключение, а именно Мас ОS X, което е малко странно, тъй като хората, които използват платформата на Apple са едни от най-активните в социалните сайтове в интернет. По всичко личи, че технологичния гигант е обърнал специално внимание на този проблем и вече е започнал да разработва собствен клиент на Facebook Messenger за устройствата с Mac OS X.

 

Oт компанията вече бяха потърсени за официален коментар, но все още не са публикували такъв, но факта, че експериментират с подобно приложение означава, че скоро вероятно можем да очакваме повече детайли за неговата премиера. Потребителите, които имат компютри и лаптопи на Apple са изключително лоялни към компанията и обожават да се възползват от бързия хардуер, тънките размери, лесния за използване интерфейс и дългия живот на батерията им. Официалното представяне на Facebook Messenger клиент за  MacBook е сигурна гаранция, че то много бързо може да позволи на компанията да премине психологическата граница от над 1 млрд. потребители.

 

Facebook Messenger е изключително важен инструмент, който позволява на Facebook да има голямо влияние сред пазара на мобилни устройства и така да генерира допълнително приходи. Неслучайно анализаторите го определят като най-бързо развиващото се приложение в индустрията и това е причината за специалното внимание на технологичните гиганти към тях, Предстои да видим колко време ще отнеме на Facebook да представят финалната версия на своето популярно приложение за десктоп платформата на Apple.

 

Вижте защо Facebook Messenger ще сложи край на телефонните номера, които използваме