Facebook инвестират внушителни средства за разработката на иновативни джаджи като Oculus и ново поколение смарт очила с добавена реалност. Компанията, обаче не желае да използва конкурентни операционни системи като Android в предстоящите си устройства. Именно заради това Facebook са наели бившия инженер на Microsoft, Марк Луковски, който е работил в създаването на WIndows NT. Неговата цел е да разработи изцяло нова операционна система.

 

По този начин Facebook се надяват да извлекат максима от предстоящите си продукти и да притежават пълен контрол над софтуера и хардуера на джаджите. Основната идея на компанията е да оптимизира предстоящата платформа за устройствaта с добавена реалност. Специалистите на Facebook обмислят всички потенциални възможности, включително и ангажирането на външни компании, за да направят платформата още по-добра и полезна за крайните потребители.

 

 

Компанията инвестира сериозно в разработката на на хардуер и отварят нов офис за 4000 служители в близост до централата си в Калифорния. Facebook обмислят да създадат зони, които са достъпни за всички граждани и им позволяват сами да изпробват новите продукти, над които работят експертите им. Интеграцията на социални функции към AR/VR устройствата у смарт джаджите с бранда Facebook Portal също се очаква да ги направи още по-атрактивни за комуникация и забавление от потребителите.

 

Още oт Digital: 7 важни промени, които ни очакват във Facebook