Виртуалните валути са технология, която се радва на все по-голям интерес сред потребителите по цял свят. През последните месеци огромен брой хора се запалиха по тази концепция и се оборудваха с мощен хардуер за копаене на биткойни. Бъдещето на криптовалутите е обект на редица дискусии, но е факт, че доста инвеститори вече отделиха средства, за да допринесат за развитието им. Oт Engadget ни съобщават, че Facebook също проявяват интерес към концепцията. 

 

Инженерите на компанията са благосклонни към идеята да позволят подобни преводи и дори разработват собствена виртуална валута. Кодовото име е "Stablecoin" и ще гарантира максимално сигурни трансфери на пари, чрез специална система за криптиране на информацията в WhatsApp. Според данните криптовалутата на Facebook ще е свързана с фиксинга на американския долар, което ще я направи по-сигурна и стабилна от биткойна, което ще намали спекулациите.

 

 

Планирано е скоро да стартирате реални тестове с "Stablecoin", които ще се извършат на територията на Индия. Многолюдната страна има над 200 млн. активни потребители, които използват WhatsApp и са ключов пазар за Facebook. Този проект все още е в начална фаза на разработка и компанията тепърва ще наема специалисти, които да ускорят навлизането на дигиталната валута на пазара. Времето ще покаже как точно Facebook смятат да популяризират "Stablecoin" по цял свят.

 

Още от Digital: Цената на биткойна достигна до най-ниското си ниво от година насам