В интернет от няколко месеца се появяват данни, че Facebook разработват ново приложение за видео чат за смартфони. Оказва се, че този проект на компанията е съвсем реален и се казва Bonfire. Любопитното е, че самото приложение вече се появи в датската версия на App Store. Информацията не само потвърждава съществуването на Bonfire, но и разкрива малко повече детайли за начина, по който работи. В момента приложението е изтеглено над 2000 пъти и може да се похвали с добър рейтинг и отзиви, информира TheNextWeb.

 

Facebook Bonfire позволява да провеждате видео разговори не само с един човек, а да създавате цели групи. Потребителите разполагат с възможността да използват подобни на Snapchat ефекти, както и да споделят снимки във Facebook, Instagram и Messenger директно от чата. Всеки човек, който добавите към видео чат ще получи нотификация във Facebook Messenger, от която да се присъедини към разговора. Големината на екрана ще се променя, така че човека, който говори в даден момент да получава повече пространство.

 

 

На този етап няма информация кога Facebook Bonfire ще може да се използва извън територията на Дания. Съществуването на това приложение е категорично доказателство за огромния интерес на Facebook към софтуера за видео разговори. Bonfire е продукт, който ще е насочен предимно към по-младата аудитория и ще допринесе за разширяването на мащабната социална екосистема на Facebook. Предстои да видим кога приложението ще е налично и в България. 

 

Вижте как да откриваме безплатен интернет с функцията Facebook Find Wi-Fi