Facebook разработват ново устройство, което ще е фокусирано върху възможността да правим видео чатове с любимите си хора. Идеята на компанията е подобна джаджа да се конкурира с продукти като Amazon Echo Show. Всъщност това е поредният опит на Facebook в сферата на хардуера, с който социалната мрежа се надява да разшири своя бизнес. Новото устройство се проектира и разработва от тайната Building 8 дивизия на Facebook, съобщава AndroidHeadlines.

 

Все още е твърде рано да коментираме техническите спецификации на устройството, като засега знаем, че то ще предложи голям сензорен дисплей, както и смарт камера. Въпросният сензор ще позволи на потребителите да сканират помещенията, в които се намират, да мащабират различни обекти, както и много други функции, които да потопят събеседниците ни в обстановката, в която се намираме. Facebook тестват и аксесоар, който да позволи на камерата да прави 360-градусови снимки.

 

Премиерата на подобен продукт цели да стимулира милионите потребители да качват повече мултимедийно съдържание в своите профили. Въпрос на време е да разберем какви други функции ще ни предложи устройството, но също и на каква цена ще се продава на пазара. Желанието на Facebook да създават повече хардуерни продукти е много интересна и може да се превърне в следващия голям източник на приходи за компанията. 

 

Вижте седем полезни Facebook функции, които може би не знаете