Facebook официално потвърдиха,че планират да добавят няколко нови функции в социалната мрежа, които да улеснят запознанството ни с непознати хора. Това е сегмент, в който компанията вижда голям потенциал и дори може да се превърне в сериозен конкурент на приложения като Tinder. Oгромната потребителска база и количеството информация, което Facebook имат за всеки потребител е фактор, който би улеснил значително постигането на тази цел. Лично Марк Зукърбърг потвърди за интереса към подобна идея по време на F8 конференцията.

 

Според официалните данни в момента Facebook се използва от над 200 млн. потребители, които са посочили в профила си, че са "Single" и си търсят половинка. Една от идеите на социалната мрежа е да добави нова секция в профилите, която да е подходяща за намирането на правилния човек, информира VentureBeat. Въпросният раздел ще се отваря с кликването на икона, която има форма на сърце и ще отвори допълнително меню, в което да въведем съответната информация за себе си. Все още не знаем дали Facebook ще представят отделно приложение.

 

 

Първоначално възможността да намерим сроден човек в профилите ни ще е достъпна на базата на личната ни информация. Всеки човек ще има как лесно да се отпише и да не регистрира автоматично подобен акаунт в социалната мрежа. Марк Зукърбърг потвърди, че вече е сформиран специален екип, който работи над тази идея и тепърва ще ни информират за развитието на тази концепция. Мобилните приложения за запознанства стават все по-популярни сред потребителите и изглежда, че Facebook искат да се възползват като ги превърнат в солиден източник на приходи.

 

Вижте пет социални мрежи, които можете да използвате вместо Facebook