Facebook се превърнаха в поредната технологична компания, която ще информира с актуални новини потребителите си за Covid-19. Компанията е създала нов портал, с който да следим разпространението на коронавируса по цял свят. Въпросната секция ще е е разположена в горната част на News Feed емисията с новини във всеки профил в социалната мрежа. По този начин Facebook се надяват по най-бързия начин да ни съобщават актуалните и важни събития свързани с епидемията от Covid-19, съобщава SlashGear.

 

Oт компанията планират да предоставят безплатен достъп до Workplace Advanced за правителствените служби и агенции за 12 месеца. Новият портал в News Feed скоро ще е достъпен за всички потребители. Съдържанието ще бъде внимателно подбирано от най-достоверните източници като здравните институции в отделните държави, както и от Световната здравна организация (СЗО). Потребителите ще могат да използват портала за достъп до статии, клипове и друга полезна информация.

 

 

Данните ще се актуализират в реално време и ще се съобразяват с местоположението на самите потребители във Facebook. Идеята на компанията е да позволи на големи групи от хора да останат свързани с любимите си хора по цял свят и да им предоставят най-актуалната информация. Самият портал ще включва и съвети от специалисти свързани с превенция на коварното заболяване. В някои държави ще са публикувани и номера за връзка с органите на реда и здравните служби, докато продължава борбата с Covid-19.

 

Още от Digital: Facebook вече ще ни информира, ако профилът ни се използва от друго приложение