Само преди дни ви информирахме, че Facebook тестват нова функция с лицево разпознаване във Messenger. По този начин компанията иска да добави още едно ниво на сигурност към приложението, позволявайки да отключваме и заключваме чатовете със сканиране на лицето. Интеграцията на функцията е полезно решение, което ще премахне възможността някой външен човек да види съобщенията ни във Facebook Messenger. Компанията сега потвърди за биометричната технология.

 

Това става факт с официален туит на Александру Войча, който е мениджър по комуникациите във Facebook, съобщава mspoweruser. Oт краткото му съобщение разбираме, че функцията ще се съобразява с "Face ID" настройките на устройството, което я използва. По този начин Алекандру Войча за първи път потвърждава за наличието на подобна опция, но също така уточнява, че Facebook не разработват собствена версия на Face ID системите за смартфоните.

 

Именно заради това данните за лицевото разпознаване от приложението няма да се съхраняват в сървърите на Facebook. Компанията изглежда иска да използва съществуващите сензори и биометрични настройки в устройствата, за да превърне идеята в реалност. Функцията ще затрудни значително опитите на други хора да видят какво си пишете с любимите си хора в Messenger. Все още не знаем кога ще бъде готова публичната версия на лицевото разпознаване в приложението.

 

Oще от Digital: Вече няма да можем да регистрираме акаунти във Facebook Messenger с телефонен номер