Facebook представиха официално първите си хардуерни продукти. Компанията ги е кръстила Portal и Portal+, определяйки ги като "умни дисплеи за видео разговори". Джаджите са разработени да ни предоставят по-органичен начин да общуваме с приятелите и членовете на семейството. Основната разлика между Portal и Portal+ е в големината на дисплеите. В първия случай имаме 10-инчов екран с резолюция от 1280х800 пиксела, който показа съдържание единствено в пейзажен режим. Facebook Portal+ е 15" устройство с 1920х1080 резолюция. 

 

 

По-голямата версия може да се настрои да се използва в портретен и пейзажен режим. Високото качество на звука е другия плюс на Portal+, който има мощен 20W високоговорител и 4-инчов бас. За разлика от него Facebook Portal предлага само 10W колони в предната част, съобщава AndroidCommunity, Двете смарт устройства имат 12-мегапикселови камери отпред, които поддържат широки зрителни ъгли на видимост от 140 градуса и разполагат с по четири вградени микрофона. Една от най-интересните характеристики е функцията Smart Camera.

 

 

Активирането позволява на устройствата да разбират дали сте единствения човек от дадена страна на обаждането. Наличието на още някой ще накара Facebook Portal да настроят екрана така, че всички да се виждат по най-добрия начин. Разполагате и с допълнителни опции да фокусирате камерата върху участниците в разговора. Предвидена е опция за избор на стикери с добавена реалност, като “Three Little Pigs,” “Five Little Monkeys,” “Itsy Bitsy Spider,” “Professor Right,” и “Trouble Bubble. Джаджите поддържат Amazon Alexa. Цените са $199 и $349.

 

Oще от Digital: Четири функции на Facebook, които можем да подобрим