Facebook разработват най-голямата социална мрежа и освен внушителните приходи от реклами търсят собствени начини да разширят своя бизнес. Компанията постепенно започва да насочва вниманието и към хардуера. 

Вече можем да открием серията им от умни говорители с бранда Facebook Portal, но големия акцент са технологиите за добавена и виртуална реалност. От една страна това ще промени начина, по който се забавляваме, но от друга ще ускори премиерата на по-нови смарт устройства. 

Конкретен пример са умните очила, които вече са обект на голям интерес сред някои производители.  Софтуерните инженери на Facebook виждат огромен потенциал в този пазарен сегмент и работят над алтернатива над сегашните смарт джаджи с този дизайн. 

Facebook Glasses са амбициозен проект, който все още е в начална фаза. Данни от патент регистриран на името на компанията разкрива малко повече детайли за конкретните им планове, съобщава TechRadar. 

 

 

Важно е да споменем, че разработката на подобен продукт отнема години. Със сигурност компанията няма да избързва, но факта, че вече е патентовала подобна марка е гаранция, че има сериозни планове. 

Идеите им са свързани с разработката на устройство, което е леко и тънко, но също така изглежда като нормални очила. Голям бонус ще бъде интеграцията на смарт функции. Специализиран софтуер с добавена реалност ще проектира съдържание пред началния екран с полезна информация за потребителите.

Това е полезно, за да видите най-важните данни за вас пред очите си, докато сте в движение. Facebооk Glass ще използват различни обективи, които предоставят възможности за снимане при всяка една ситуация. 

Все още не знаем, кога може да бъде премиерата на подобен продукт.

 

Още от Digital: Учени създадоха очила, които автоматично фокусират обектите, които гледаме