Facebook официално публикуваха финансовите резултати за изминалото тримесечие. Компанията може да се похвали, че е генерирала приходи в размер на $29 млрд. през април-юни. Това очертава стабилен ръст от 56%, спрямо същия период преди година. Данните показват, че бизнеса на Facebook се развива с по-интензивни темпове от Microsoft и Google.

Най-впечатляващият елемент от представянето на компанията несъмнено е печалбата, която достига до $10.4 млрд., което очертава внушителен ръст от 101%, съобщава TheVerge. Aктивните потребители на Facebook, WhatsApp и Instagram също се увеличават през второто тримесечие, отчитайки 12% ръст и вече достигат до 2.76 млрд.

Приходите извън рекламна дейност, които включват основно продажби на Oculus Quest VR също се увеличават с 36%. По всичко личи, че социалната мрежа не е засегната от актуалните събития в технологичната индустрия. Изолацията предизвикана от пандемията не само не вреди, но дори и стимулира по-добро финансово представяне за Facebook.

 

 

Стойността на акциите на Facebook на борсата продължава да се увеличава, като растежа е 39% от началото годината досега. Марк Зукърбърг изрази задоволство от публикуваните резултати, които очертават едно от най-солидните тримесечия за Facebook. Последните промени свързани с екосистемата на Apple и въвеждането на нови функции за поверителност не успяват да засегнат драстично Facebook.

Това важи най-вече за промените в iOS 14.5, които изискват разработчиците да предоставят детайли за информацията, която събират за потребителите. Главният финансов директор на компанията, Дейвид Венер е категоричен, че през третото тримесечие Facebook ще реализират още повече приходи.

 

Oще от Digital: 8 полезни трика във Facebook, които може би не знаете